347

Lea Saukkonen, Kokoomus

Olen Lea Saukkonen, Kokoomuksen kuntavaaliehdokas Helsingistä.  Näiltä sivuilta löydät tietoa minusta, poliittisista teemoistani ja mielipiteistäni.

Helsinki tarvitsee ilmastoasiantuntijaa

Koulutukseltani olen meteorologi ja filosofian maisteri. Haluan asiantuntemuksellani auttaa Helsinkiä tekemään ilmastonmuutosta hidastavia päätöksiä. Suhtautumiseni ilmastoasioihin on käytännönläheinen ja tieteeseen pohjautuva. Ilmastokriisiä ei torjuta pelkällä idealismilla!

Työskentelen Ilmatieteen laitoksen asiakaspalvelussa projektipäällikkönä Ilmailu ja puolustusvoimat -ryhmässä. Työhöni kuuluu osallistua Suomen Ilmatieteen laitoksen edustajana ilmailualan kansainvälisiin projekteihin. Kehitän kollegoideni kanssa ilmailun sääpalveluja niin Suomessa kuin eurooppalaisena yhteistyönäkin. Lisäksi toimin yhtenä Ilmatieteen laitoksen asiantuntijana säähän, sään ennustamiseen ja ilmastonmuutokseen liittyvissä asioissa.

Tekoja ja tiedettä

Politiikassa olen ollut aktiivisesti mukana jo vuodesta 2000. Olin ympäristölautakunnan puheenjohtaja 10 vuotta. Olen ollut myös ylikunnallisissa toimielimissä, kuten YTV:n (Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunta) hallituksessa ja HSY:n (Helsingin seudun ympäristöpalvelut) hallituksessa sekä Uudenmaan maakuntahallituksen jäsenenä. Olen toiminut myös Helsingin kaupunginhallituksen varajäsenenä

Toimin tällä hetkellä  Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston jäsenenä (Kokoomus)  ja HOK-Elannon edustajiston jäsenenä.

Olen toiminut kahtena vuotena tutkijana NOAA:lla USA:ssa. NOAA on USA:ssa kansallinen ilmakehän ja merentutkimuksen laitos sekä yksi maailman johtavista meteorologian alan tutkimuslaitoksista.

Neljännen polven helsinkiläinen

Perheeni koostuu miehestäni ja kolmesta skotlanninterrieristä. Politiikan lisäksi harrastuksiini kuuluvat golf, lukeminen, elokuvat, mökkeily, maalaaminen  ja musiikin kuuntelu.

Lisäksi teen vapaaehtoistyötä rotarina Finlandia Hall Rotaryklubissa. Klubimme painopisteitä ovat ilmasto ja lähiympäristö sekä nuoret ja kansainvälisyys.

Voin sanoa olevani neljännen polven helsinkiläinen, vaikka olenkin ajoittain lapsuus- ja nuoruusaikana asunut myös muualla Suomessa. Asun Helsingissä Alppilan kaupunginosassa.